Tekoäly vie teollisuutta eteenpäin

Energian ja raaka-aineiden korkeiden hintojen kanssa kamppailevalla alalla on tärkeää löytää uusia toimintatapoja. Nordic Flanges Group AB:n (publ.) toimitusjohtajalle Frederik von Sterneckille, joka on yksi Corporate Accelerator -ohjelmaan osallistujista, kyse on uuteen teknologiaan panostamisesta.

AlternateText

Norion Bankin Corporate Accelerator -koulutusohjelma tarjoaa verkostoja ja uutta tietoa keskisuurille yrityksille, jotka tavoittelevat kasvua. Ohjelman tavoitteena on auttaa kehittämään yrityksiä tarkastelemalla niiden toimintaa eri näkökulmista. Ohjelma koostuu neljästä koulutuspäivästä, joihin osallistuu Norion Bankin ja ulkopuolisten asiantuntijoiden puhujia. 
 
–  Corporate Accelerator on antanut meille liiketoiminnan kehittämisestä arvokasta tietoa, jota hyödynnämme tulevassa työssämme. Ohjelman laaja-alaisuus ja Norion Bankin asiantuntemus keskisuurten yritysten segmentissä ovat antaneet meille mahdollisuuden nähdä yrityksemme eri näkökulmista. Huolimatta siitä, että osallistujat tulevat täysin eri toimialoilta, on ollut selvää, että meillä kaikilla on samanlaisia johtamishaasteita. On ollut erittäin palkitsevaa keskustella ja vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia muiden osallistujien kanssa, sillä johtaminen voi olla melko yksinäistä, toteaa Nordic Flanges Groupin toimitusjohtaja Frederik von Sterneck.  
 
Frederik von Sterneck aloitti myyntipäällikkönä ja on jatkanut tiivistä yhteistyötä myyntipuolen kanssa niiden 30 vuoden aikana, jotka hän on työskennellyt toimitusjohtajana. Tavoitteena on ollut ymmärtää markkinoiden tarpeita, jotta asiakkaita voidaan palvella mahdollisimman hyvin. Pohjoismaiden johtavan teräslaippojen ja koneistettujen teräskomponenttien toimittajan Nordic Flanges Groupin toimitusjohtajana von Sterneck kamppailee tällä hetkellä energian ja raaka-aineiden korkeiden hintojen kanssa energiaa runsaasti kuluttavalla teollisuudenalalla. 
 
– Suurin haasteemme on energian hinnannousu, mutta myös raaka-aineiden hinta, sillä romu maksaa nyt enemmän kuin uusi materiaali kaksi vuotta sitten. Meidän on löydettävä uusia tapoja päästä eteenpäin. Automaatio ja digitalisaatio ovat ratkaisevan tärkeitä alalle. Ollaksemme kilpailukykyisiä Ruotsin kaltaisessa maassa meidän on automatisoitava tuotantoamme. Työvoimakustannukset vaihtelevat eri maissa, mutta koneet maksavat saman verran, Frederik von Sterneck sanoo.  
 
Norion Bank on viime vuosina keskittynyt erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten rahoitusratkaisuihin.  
 
– Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, jotta ymmärrämme heidän liiketoimintaansa ja toimialaansa. Corporate Accelerator -ohjelman kautta saamme tilaisuuden vahvistaa yhteistyötämme entisestään ja kehittää osaamistamme, Norion Bankin yritysjohtaja Erik Krondahl kertoo. 
 


Tietoa Nordic Flanges Group AB:sta (publ.) 


Nordic Flanges Group on Pohjoismaiden johtava ruostumattomasta teräksestä valmistettujen vakio- ja erikoislaippojen sekä koneistettujen teräskomponenttien valmistaja. Yrityksellä on tuotantoa Ruotsissa ja Suomessa, ja se vie tuotteita yli 30 maahan.