Kohti uutta osaamista

Petter Nylander on Besedon toimitusjohtaja ja yksi Corporate Accelerator -osanottajista. Hänellä on kattava kokemus liike-elämän johtotehtävistä Ruotsissa. Hän kertoo meille näkemyksiään johtajuudesta.

AlternateText

Norion Bankin Corporate Accelerator -koulutusohjelma on suunnattu yrityksille, jotka tähtäävät vahvasti kasvuun. Ohjelman tavoitteena on auttaa yrityksiä kehittymään ja viemään liiketoimintansa uudelle tasolle.  
 
– Corporate Accelerator houkutteli kiinnostavilla puhujilla, selkeillä teemoilla ja ohjelmalla, johon oli varattu sopivasti aikaa. Jokainen koulutustilaisuus tarjosi mielenkiintoisia ideoita. Sain vahvistusta monille ajatuksistani, mutta myös uusia oivalluksia, joita voin viedä eteenpäin. Oli myös antoisaa verkostoitua ja vaihtaa kokemuksia muiden yritysten kanssa, kertoo Besedon toimitusjohtaja Petter Nylander. 
 
Besedo on täyden palvelun sisältömoderoinnin tarjoaja, joka auttaa yrityksiä poistamaan sopimatonta tai laitonta sisältöä sivustoiltaan muun muassa tekoälyn avulla.  
 
– Minua ajaa eteenpäin uteliaisuus, ja olen aina pyrkinyt aloille, joilla on paljon uutta osaamista ja minua älykkäämpiä ihmisiä. Minulla ei ole välttämättä valmiita vastauksia, vaan hypoteeseja, joita haluan testata. Johtajana olet kuin puutarhuri. Sinun täytyy kastella kukkia ja saada ne kasvamaan. Kauniin puutarhan luominen voi kestää kauan, mutta sen tuhoaminen käy hyvin nopeasti, Petter Nylander sanoo. 
 
Johtamistaidot alkoivat kehittyä jo Petter Nylanderin varusmiespalveluksen aikana. Suunnitelmissa oli kouluttautua upseeriksi, mutta Nylander jätti maanpuolustuksen ja siirtyi sen sijaan matkailualalle. Tämän jälkeen hän suoritti taloustieteen kandidaatin tutkinnon ja harjoitteluohjelman Kinnevikissä. Hän on toiminut useissa yrityksissä toimitusjohtajana, muun muassa Unibetissä, TV3:ssa ja Universumissa.  
 
– Corporate Accelerator -ohjelman aikana olemme käyneet mielenkiintoisia keskusteluja johtajuudesta. Joku sanoi, että johtaja on yhtä aikaa ohjaaja, ihminen ja esihenkilö. Nykyään puhutaan paljon ohjaajana ja ihmisenä olemisesta, mutta vähemmän johtajana olemisesta, vaikka johtajuus on usein juuri päättämistä ja vaikeiden valintojen tekemistä. Suuri osa työstäni on ongelmien käsittelyä ja numeroiden tutkimista sen selvittämiseksi, miksi jokin asia toimii hyvin tai huonosti. On tärkeää, että kaikki osatekijät ovat kunnossa, jotta kokonaisuus toimii, Petter Nylander sanoo. 
 
Norion Bankin yritysjohtaja Erik Krondahl pitää johtajuutta avaintekijänä kasvumatkalla oleville yrityksille.  
 
– Kokemukseni mukaan hyvä johtajuus luo vahvaa ryhmähenkeä, joka on usein ratkaisevan tärkeää yrityksen menestyksen kannalta. Corporate Accelerator -ohjelman aikana käydyt keskustelut osoittavat, että johtoryhmät kohtaavat usein samantyyppisiä haasteita toimialasta riippumatta. Siksi on tärkeää, että johto on mukautettu yrityksen tarpeisiin, mutta myös kehittyy olosuhteiden muuttuessa, Norion Bankin yritysjohtaja Erik Krondahl toteaa. 
 


Tietoa Besedosta  

Besedo on johtava täyden palvelun sisältömoderoinnin tarjoaja, joka toimittaa työkaluja ja palveluita sopimattoman tai laittoman sisällön poistamiseen markkinapaikkojen, deittisovellusten ja yhteisöjen alustoilta. Yrityksellä on toimistot Tukholmassa, Maltalla, Ranskassa, Saksassa, Romaniassa, Kolumbiassa ja Malesiassa.